Armored Dawn – “Brand New Way”

Armored Dawn is sinds 2014 relevant in de Braziliaanse metalscene speelde tours en shows naast geweldige bands als Saxon, Megadeth, Scorpions, Whitesnake, Europa, Hammerfall, Rhapsody, Fates Warning, Sabaton en Tarja. De eerste twee albums Power of Warrior (2016) en Barbarians in Black (2018) werden geproduceerd door grote namen als Tommy Hansen (Helloween, Jorn), Bruno Agra (We Are Harlot) en Kato Khandwala (De behoorlijk roekeloze, Papa Roach).

Nu zijn ze terug met hun nieuwste single “Brand New Way”, uitgebracht op 4 augustus 2023, dat deel uitmaakt van het komende vierde album van de band, dat in het tweede zal verschijnen helft van het jaar. Anders dan het zware thema van de laatste singles “S.O.S.” en “Getijden”, ‘Brand New Way’ brengt een optimistischere kijk op het leven, op hoe we onszelf niet moeten toestaan overweldigd worden door nederlagen of door degenen die ons ten val willen brengen, zoals er altijd is nieuw begin en een nieuw pad om te volgen.

Net als de vorige singles werd ‘Brand New Way’ gemixt door Chris Lord Alge (Muse, Green Day, Nickelback) en gemasterd door Ted Jensen (Bring Me The Horizon, Evanescentie, Metallica), en laat opnieuw een grote evolutie zien in het geluid van de band. De muziek brengt de karakteristieke identiteit die het geluid van Armored Dawn markeert, de horizon verruimt en verrast degenen die de muziek van de band nog steeds niet kennen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Posted by: Flair FM on