Het leven is een geschenk dat ons met elkaar verbindt. Het opent de deur voor diepmenselijke gevoelens zoals genegenheid, liefde, vriendschap, geborgenheid. Dankbare onderwerpen om liedjes over te schrijven. 
Maar het leven verbindt ons ook op een andere manier: het besef dat het voor ieder van ons ooit zal eindigen. Iets waar we in deze tijd van het jaar extra bij stilstaan door te denken aan dierbaren die reeds zijn heengegaan. Verdriet, heimwee, gemis,… evenzeer diepmenselijke thema’s waar liedjes over worden geschreven en die mogelijks nog dieper raken omdat ze zo herkenbaar zijn.
Fabienne schreef het nummer Hier Ga Jij, naar aanleiding van het overlijden van haar schoonzus. Het was haar manier om het helaas reeds bekende verdriet een plaats te geven. Ze nam eerder al afscheid van haar broers op zeer jonge leeftijd, van tantes, ooms, grootouders en van haar moeder. Het maakt dat ze heel goed weet wat een mens nodig heeft bij het afscheid van een dierbare. Troost, begrip, een luisterend oor of gewoon de stilzwijgende aanwezigheid bij een rouwende.
Fabienne gaat dit onderwerp niet uit de weg bij het schrijven en brengen van nummers omdat ze weet dat mensen behoefte hebben aan woorden die ze mogelijks zelf niet kunnen vinden. Ze speelde al vaker op begrafenissen en Wereldlichtjesdag en merkte daar dankbaarheid voor het verzachten van het leed. 
In die zin heeft de dood ook iets wat ons verbindt. Het brengt mensen samen in gedeelde emoties en maakt nadien plaats voor gekoesterde herinneringen die de overledene voor altijd dichtbij houden.
En dat is net wat Fabienne in dit lied bezingt. 


Fabienne
Hier ga jij
( F.Corniere – J.Engels)
Label   Noloxbox
Facebook      Website   Videoclip 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *