Hayes Douglas – “Family” & “Get The Hell Out”

Hayes Douglas heeft een missie van God, een beetje zoals de Blues Brothers, behalve, nou ja, verschillend. In werkelijkheid was alles wat Hayes ooit wilde zijn normaal, wat dat ook is. Hij probeerde elke manier waarop hij kon passen in de wereld die hem werd voorgeschoteld. Hij nam alle sociale signalen, de hele carrière paden, en dingen waarvan de moderne westerse cultuur een persoon vertelt dat ze “zouden moeten” doen – hij probeerde het elk van hen dat hij kon. Het leidde allemaal tot de score van World 10.000, Hayes 0; zijn levensplan was duidelijk een beetje afwijkend.

Met wortels stevig verankerd in de omgeving van Washington, DC, bieden zowel Hayes’ ouders werkten in de Witte Huis voor verschillende regeringen in de loop van de tijd. In DC is dit normaal, maar nergens anders Hayes’ wereld was vanaf het begin anders. Bijna als een manier om normaliteit in deze wereld te brengen, Hayes’ moeder gaf hem al op jonge leeftijd liefde voor muziek – en een gitaar. Hayes nooit
teruggekeken, maar zijn politieke achtergrond komt duidelijk naar voren in veel van zijn teksten.

Hoe zijn we hier gekomen? Dat is een goed verhaal. Zoveel mensen in de VS hebben ‘dat vervelend’
kerel van die kerk’ die elke blauwe maan belt om te proberen hem naar een dienst te laten komen.
Hayes had zo’n man in zijn leven. Op een bepaalde dag belde hij willekeurig Hayes op precies op het moment dat hij op het punt stond de ultieme pijnstiller te nemen en uit te checken.

‘Ik weet dat dit raar gaat klinken, maar je kwam zomaar uit het niets in mijn hoofd op, en zo voelde echt alsof God wilde dat ik je belde. Is alles goed?” Voorspelbaar, dat evenement had een grote invloed op het leven van Hayes. Wat had geleken op sprookjes en fabels, voelde nu als nauwkeurig als de stoep onder zijn knieën toen hij op dat moment zijn leven aan Christus gaf.

Als een fan van bluesrock wist Hayes zijn hele leven dat hij van zijn reet moest komen en moest beginnen met maken muziek. Het Hedendaagse Christelijke radiostation in zijn buurt draaide een paar liedjes die hij opnam kon er enthousiast over zijn, maar slechts enkelen. Er was geen christelijke muziek die klonk als de
muziek waar hij van hield of zoiets als zijn gitaarspel; Hayes besloot dat het tijd was om daar verandering in te brengen. Het had geen zin om Jezus te aanbidden terwijl je luisterde naar liedjes over seksuele bekwaamheid, status, rijkdom en zelfgenoegzaamheid. De muziek mocht blijven; de teksten moesten weg.

Hayes heeft onlangs een EP uitgebracht met acht originele nummers die voornamelijk gericht zijn op: How Jesus’ leringen, letterlijk genomen, kunnen helpen bij het genezen van een natie, herstel van verslaving, depressie, emoties die in de war raken, en zich zelfverzekerd voelen als een man van geloof in een seculiere wereld die ziet Christenen stereotiep.

De twee singles van Christian Country, “Family” en “Get The Hell Out”, maken deel uit van zijn EP
‘At Crossroads’ dat werd uitgebracht op 14 februari 2023.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Posted by: Flair FM on