Single “SUN KISS” by Roberto Tola

Dit lied is geboren in de duinen van de Golf van Asinara, op het eiland Sardinië (Italië), waar ik een paar stappen in mijn huis woon van de zee.
Ik vind het heerlijk om hier te wonen, waar de mistralwind in de winter de zee en de zandduinen overspoelt en de zon de ziel herstelt in heet zomers.
En vanaf hier, op de top van de door de zon verwarmde duinen, stop ik vaak om de horizon te observeren, op zoek naar het oneindige daarachter het immense blauw van de zee.
Het zijn momenten waarop ik in mijn ziel reis, mezelf herontdek, de rust en vreugde van de mooiste dagen.
Daar heb ik profijt van, want bij mijn thuiskomst breng ik nieuwe, hernieuwde energie met me mee die mijn geest, mijn levensvreugde, verrijkt.
Het is het wonder van een “Kiss of the Sun”.

Deze nieuwe single is een uitstekend en geïnspireerd werk van compositie en arrangement van de Italiaanse artiest, gevolgd door een onberispelijke uitvoering van de band.
Het nummer is een gematigde funk, met warme en beslissende klanken, met de aangenaam gesyncopeerde aanslag van het ritme, toevertrouwd aan Esteban Rotunno op drums en Maciek Szczyciński op bas, die als stuwende kracht fungeren dankzij een pulserende en indringende
melodische lijn.
Het vrolijke en positieve thema, gespeeld door Roberto’s akoestische gitaar in harmonie met de piano (Marco Rasa), vloeit soepel, steeds meer betrokken bij het refrein. Een uitstekend werk van ontwerp en het weven van de onderdelen, waar alles is perfect op zijn plaats, met de blazerssectie toevertrouwd aan Slavik Burda op de trompet en Kiril Yazikov op de tenorsax, gecontrasteerd door de diepe en warme klank van de hoorn van de jonge Isabel Menegasse.
Veel ruimte voor improvisatie door Roberto in dit nieuwe nummer, dat met zijn onafscheidelijke jazzgitaar, een Joe Pass JP 20 uit 1984,
biedt twee onberispelijke solo’s, in het midden en aan het einde van het stuk, de laatste onder het mom van een spannende en diepgaande begroeting die langzaam vervaagt tot hij verdwijnt, net als een zuchtje wind richting de immense horizon.
Een bevestiging van de compositorische, solo- en technische groei van de artiest, van zijn eerste en bekroonde debuutalbum BEIN ‘GREEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Posted by: Flair FM on