Steve Hillier – “Listen To The Wind Blow”

Steve Hillier is een toetsenist, zanger en songwriter uit de Verenigde Staten. Hij begon piano spelen en muziek componeren als tiener, opgroeiend in Darien, Connecticut, en na 30 jaar Jarenlang als sideman achter artiesten Bobby Stringer en Betty Padgett bracht hij zijn eerste uit album in 2018. Zijn muziek doorkruist genres, van het bluesrockalbum Let’s Talk About It tot zijn instrumentale jazzsingle Sunday Groove/Jazz Waterfall tot zijn meest actuele melodieuze rocknummers, van zijn aankomende EP Moving Star. Zijn liedjes, geschreven in de afgelopen 50 jaar, omvatten blues, jazz, funk, soul, pop, singer-songwriter, psychedelische en progressieve rock. Zijn belangrijkste focus bij het schrijven liedjes zijn echter altijd melodie.

Zijn nieuwste single, ‘Listen To The Wind Blow’, is een betoverend nummer dat, met zijn filmische introductie, retro uitstraling en oprechte zang, toont Hilliers unieke muzikale visie en biedt een space-age-smaak met zijn uitgebreide gitaarklanken, weelderige melodieën en mid-tempo drums. Gecombineerd met de rauwe en ernstige zang creëert dit een unieke sfeer, die doet denken aan gerespecteerde artiesten zoals onder meer David Bowie en David Gilmour.

Als artiest verlegt Steve Hillier voortdurend de grenzen van zijn vak, waardoor hij het publiek boeit zijn suggestieve verhalen en meeslepende sonische landschappen. “Luister naar de wind” staat als een een bewijs van zijn toewijding aan muzikale uitmuntendheid, en toont zijn groei en volwassenheid als een
songwriter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Posted by: Flair FM on