De band Summer Twinkling streeft ernaar om verschillende muziekstijlen te laten samensmelten, zoals
postrock, alternatieve rock, jazz en dreampop. De bandleden worden gevormd via internet tijdens de epidemie van 2020 vanuit Azië, Europa en Zuid Amerika. In eerste instantie waren ze van plan om 2-3 nummers te produceren omdat ze anders zijn muzikale achtergronden en voorkeuren, maar een vergelijkbare passie voor het ontdekken van muziek.

“We wilden zien welke nieuwe en opwindende ideeën uit deze verschillen zouden kunnen komen
levenservaringen en muzikale elementen. Het oorspronkelijke plan was om ons project af te maken
aan het einde van de zomer van 2020. Naarmate we echter steeds meer muziek maakten en kregen
om elkaar te leren kennen, spraken we af om elke zomer samen liedjes te maken tijdens de internet totdat we eindelijk ons ​​eerste volledige album af hadden in 2023”, aldus de band legt uit.

Stilistisch is de band niet beperkt tot één muziekgenre. De vier leden hebben verschillende muzikale voorkeuren en ‘muzikale talen’, dus proberen ze het een manier vinden om te schrijven wat prettig voelt tijdens het repeteren. Bijvoorbeeld de producer/toetsenist en drummer houden van fusion en jazz, terwijl de gitarist en bassist houden van postrock en metal. Uiteindelijk gebruikten ze postrock als de kern en toegevoegde elementen van jazz en alternatieve rock.

De band vervolgt: “De zomer was extreem belangrijk maar kort voor ons. Ons band is opgericht in de zomer van 2020. We herinneren ons die zomer toen we konden onze steden of zelfs onze huizen niet verlaten vanwege de epidemie. Met onzekerheid en zorgen over de toekomst, begonnen we liedjes te schrijven samen… Er zijn flarden van de zomer die in de dertig minuten van verzegeld zijn dit album.”

Twee nummers, ‘Bystander’ en ‘Summer Triangle’ zijn de eerste twee tracks van de vers uitgebracht album ‘Summer Twinkling’.


Instagram   Facebook   Twitter   Spotify   YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *