TWO MINDS

Techno van het Tsjechische duo Bratři wordt nu eindelijk uitgebracht op hun debuutalbum Two Minds. Het heeft de beat, het is strak en intens. De dansrit van hypnotiserende beats samen met de melodische lijn zorgt voor een harmonieus geheel. Elektronische drums, analoge en modulaire synthesizers vormen de hoekstenen van de muziek van de tweeling Jirka en Ondra Veselý. Na een reeks succesvolle singles (Signal, Running, Rise) brengen ze hun debuutalbum uit

Het duo Bratři werkte lange tijd aan hun debuutplaat. Sinds 2016 spelen ze samen en de Monster EP in 2017 werd gevolgd door een aantal singles. Nu is het tijd om het in elkaar te zetten. “Dit was voor ons de grootste uitdaging, om vaak industriële en donkere geluiden te combineren met een melodieus motief dat de tracks harmonieus bij elkaar houdt”, zegt Ondra. “We speelden wat geluiden totdat we vonden dat we ervan genoten en alles heeft zijn plaats. Met de mix besloten we de legende Hannes Bieger van wereldklasse aan te spreken.” En zijn laatste mix slaagde erin om het geluid van Bratři te verplaatsen naar de wereldklasse van dit genre.

Bratři bracht op de debuutplaat alles wat ze zo goed presenteerden tijdens hun concerten. Zoals Jiří, die in het duo percussie-instrumenten levert, toegeeft: “Two Minds is onze kijk op de wereld van elektronische muziek, van de nieuwste single Running, die een warm analoog geluid heeft met een fijne vocale sample van Teepee, tot de industriële techno beat ‘Morph’ die onze liefde voor industriële en donkere geluiden belichaamt.”

Daarnaast zorgde de gerenommeerde studio XLAB voor de visuele kant en Ondra voegt eraan toe dat het een onmisbare samenwerking is voor Bratři: “Deja VJ en Jan Kočí, met wie we al veel hebben meegemaakt, we werken praktisch sinds onze oprichting met hen samen. muzikale begin. De visuele kant is erg belangrijk voor ons en we zijn ze erg dankbaar.” Studio XLAB ontwierp niet alleen het logo van Bratři en de albumhoes, maar bereidde ook een indrukwekkende stream voor die werd gecreëerd tijdens het concert van Bratři en live 3D-projectie voor het festival Electronica: Sound of Vision II in Londen. Deja VJ en Jan Kočí maakten twee muziekvideo’s, zowel voor het eerder uitgebrachte nummer Signal als voor de huidige single Transition.

“Two Minds is een plaat die een deel van ons leven is en we zijn erg blij dat hij eindelijk uit is! Onze liefde voor elektronica, techno en live spelen zelf heeft deze plaat enorm beïnvloed en nu heb je de kans om ernaar te luisteren”, nodigt uit. het duo Bratři.

BRATŘI:
Bratři is een nieuw gezicht in de Tsjechische elektronische muziekscene. Twins Jiří en Ondřej bedachten het muziekproject, dat oscilleert rond een combinatie van aanstekelijke elektronische dans, techno en ambient. De centrale drijvende krachten zijn Jiři’s live percussie/drumbeats en de melodische motieven en sequenties die Ondřej creëerde op analoge en modulaire synthesizers, twee boeiende stromen die op het podium samenkomen in één compromisloze stroom van opwindende energie. In 2017 bracht Bratři hun eerste EP Monster uit en in 2018 volgde een nieuwe single genaamd Manual. Sinds hun oprichting in 2016 heeft Bratři een groot aantal concerten en festivals gespeeld; Kleuren van Ostrava, Rock For People, Beseda u Bigbítu, om er maar een paar te noemen. Ze hebben ook artiesten als Jan Blomqvist, Rone, Chrome Sparks ondersteund en openden in maart 2019 voor Jon Hopkins op het Forum Karlín. In april 2019 brachten ze een single en muziekvideo uit genaamd Monarch en namen ze deel aan het showcasefestival Tallinn Music Week, waar hun liveset werd gekozen uit de TOP 10 live-acts. In juli 2019 speelde Bratři met veel succes op het prestigieuze Chateau Perché Festival in Frankrijk. Van september 2019 tot februari 2020 nam Bratři deel aan verschillende showcases, namelijk Nouvelle Prague, BUSH in Hongarije, MENT in Slovenië en Eurosonic Noorderslag in Nederland. Daarna verschenen ze bij de 16 genomineerden van de prestigieuze Music Moves Europe Talent Award 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Posted by: Flair FM on